Missie Kilimanjaro door de ogen van een geluidsman...

Aflevering 4 - 17 t/m 21 januari 2004 - Kampala, Mwinzi

Wat was dat een geweldige aflevering! Vond ik tenminste en ook de mensen om me heen, je mag me tegenspreken als je een andere mening hebt, maar ik vond hem super! Zal jullie weer ff bijkletsen hoe deze aflevering bij mij liep!!!
We zouden deze aflevering volgens het script alles anders gaan doen en dat begon gelijk goed. We stonden opgesteld in een oud verlaten huis midden in Kampala en de kandidaten waren Kampala aan het bezoeken. Die ochtend trouwens hadden we de laatste opnames gemaakt van aflevering 3. Dus de wegstemronde en de eindquiz, waarin Maartje verloor. Na weer een trip kwamen we dus aan in Kampala. Voor dat we begonnen hebben we buiten de kandi's gezonderd en daarna weer snel naar binnen om te checken of de zenders het deden. Ik hoorde ze fel discussieren met elkaar wat ze nou in dat oude huis moesten, de vrees was al snel dat er enge dingen gegeten moest worden, maar eigenlijk was deze opdracht nog erger, ze moesten weer iemand wegstemmen, je had de gezichten moeten zien en de spanning moeten voelen! De bende van 6 durfde niet zonder overleg nepstemmen uit te brengen, dus Jaap kreeg 6 stemmen tegen.
Kut voor Jaap, maar Jaap mocht naar de Gorilla's en wat denk je, ik was weggestemd door de geluidsmensen(geintje) en ik mocht mee met Jaap(aap)!
In de uitzending zie je trouwens dat Jaap gelijk wegreed en de kandidaten verder gingen. Was bedrog, we zijn gestopt nadat Jaap wegmoest en de volgende dag zouden we verder gaan. Wel werd Jaap nu van de rest weggehouden. De volgende ochtend vertrokken we heel vroeg. Er stond ons een trip van 10 uur te wachten in een oud busje over een niet al te fijne weg. Heb onderweg met Jaap zitten kletsen en voor hem was het nu wel duidelijk dat er een complot was. Hij vond het jammer dat het zo gespeeld moest worden en hij had zoiets 'dit gaan ze me niet meer afpikken' en 'dan ga ik maar naar huis', maar die gedachten zou later 180 graden draaien! De rest zouden die dag het evenaarsspel doen, maar daar weet ik dus niks van. We hebben overnacht in een heel mooi tentje vlakbij het regenwoud en zitten eten met apengeluiden op de achtergrond!
De volgende ochtend weer vroeg op, het avontuur kon beginnen. We moesten het regenwoud in, we vertrokken met 1 gids, 3 dragers, 3 man met geweer tegen stropers en rebellen en voor ons liepen nog 2 man die de gorilla's voor ons zochten en die stonden in contact met de gids. Ik begon de tocht heel stoer, wilde mn eigen tas dragen, omdat ik het lullig vond dat zo'n klein mannetje mijn tas moest dragen maar na de eerste berg toen ik al aardig begon te zweten en al een paar keer op mn muil was gegaan heb ik hem toch maar afgegeven. Ik had het idee dat ik kapot ging en die jongen deed het bijna fluitend, Jaap trouwens ging ook als een speer! Had trouwens ook veel te weinig water mee en het was bloedheet (cityboy)! Na 4 uur lopen kwamen we ze tegen (godzijdank)! We mochten er een uur zijn en echt geen minuut langer maar we moesten ook terug want we moesten nog 4 uur terug en er stonden weinig lantaarnpalen. We waren net onderweg en toen wist ik weer waar we liepen, in het REGENwoud. Zo'n bui had ik nog nooit meegemaakt. Jaap zn notitieboekje en mijn mixer hebben de tocht niet overleefd, maar het was een schitterende tocht!
De volgende ochtend vroeg weer begonnen aan de terug tocht. Tocht duurde een kleine 10 uur in hetzelfde kleine busje en dezelfde slechte weg. Onderweg een vrachtwagen op zn kant zien liggen. Zag je trouwens veel aan de kant van de weg verongelukte auto's. De eigenaars schijnen dan snel weg te rennen omdat ze vaak niet verzekerd zijn (was ff een leuk weetje). Jaap had nu wel een andere instelling dan op de heenreis, hij wou het spel nu gaan winnen en als dat niet lukte zeker tot de laatste aflevering erin blijven, go Jaap! Na de tocht kwamen we aan in een mooi openluchttheater. We moesten ons schuil houden,want de rest van de ploeg mocht ons nog niet zien. Wat heb ik gelachen die avond, was echt jammer dat we niet de hele avond konden laten zien, want het was echt super!
Volgende dag in het museum de laatste ronde met Jaap gespeeld, was weer erg komisch om de schrik op de gezichten van de kandidaten te zien toen ze hoorden dat Jaap zich terug kon vechten. Voor mij onverwacht had hij de laatste vraag fout, dus Jaap toch bij de 3. Wat was dat super spannend. Iedereen wist dat Jaap tegen Maria Ún Peter moest. Jaap speelde het ijzersterk, beantwoorde vraag 3 (volgens mij had hij dat verteld tegen mij bij het afzonderen) expres fout, de 4e goed en hield het ticket vast, nou mijn hartslag was ook hoger dan normaal hoor, maar hij beantwoorde hem goed en stuurde zoals iedereen weet natuurlijk Peter weg! Ik was een Jaap fan geworden, zou dit de revanche van Jaap worden? Vrijdag absoluut weer kijken!
Groetjes!!!