de Missie Kilimanjaro Pool

Wat is de Missie Kilimanjaro Pool?

Vanaf 26 maart gaat de avontuurlijke race naar de top van Afrika van start. Hier kun je een gokje wagen en voorspellingen doen. Misschien weet je na één uitzending al wie Missie Kilimanjaro gaat winnen. Misschien zie je al helemaal voor je wie er straks boven op de Kilimanjaro staat.
Voorspel elke week wie de verliezers zijn van de eerste en tweede selectieronde... wie er door de kandidaten genomineerd wordt... wie het geld krijgt van de verliezer... en verdien extra punten door te voorspellen wie de runner-up wordt en wie de Missie gaat winnen... en met hoeveel geld de winnaar de Kilimanjaro zal verlaten.
Je kunt iedere week meedoen. Zo snel mogelijk na de uitzending kan je zien op de overzichten hoe je het er af het gebracht.

Wie wint de 'Missie Kilimanjaro Pool'-award?
Voor de winnaar ligt er behalve de welverdiende eer en de exclusieve subtitel nog een herinnering aan het programma klaar, geschonken door de NCRV!

Doe mee...

De pool is geëindigd.

De resultaten van de achste en tevens laatste ronde komen z.s.m. online en de einduitslag ook!

Het stemmen zit erop!!!!!
Hoe heb ik het er vanaf gebracht? (uitslag aflevering 8, gesorteerd op behaalde punten)
Hoe heb ik het er vanaf gebracht? (uitslag aflevering 8, gesorteerd op nicknaam)
Op wie en wat werd er gestemd voor aflevering 7?
Wat heb ik vorige afleveringen aan punten gehaald?

zie hier de finale uitslag

Zo werkt de Missie Kilimanjaro Pool...

Hoe kan je stemmen?
 • Je kunt elke week tot een half uur voor de TV- uitzending je stem uitbrengen.
 • Je mag zo vaak per week stemmen als je wilt. Je kunt je stem tijdens de week dus veranderen naar aanleiding van bijvoorbeeld nieuw verkregen informatie. Alleen je laatste stem telt mee voor de uitslag.
 • Je kunt alleen stemmen als je ingelogd bent.
 • Je kunt je stem uitbrengen door op de link Het is tijd om weer eens een gokje te wagen!" hierboven (bij de groene, knipperende lampjes) te klikken. Staan de lampjes op rood, dan kun je tijdelijk niet stemmen.
 • De pool start vanaf de week voor aflevering 1, maar je kunt ook later (op elk moment) mee gaan doen met de pool.

Waarop kun je elke week stemmen?
Dit is ingedeeld in 2 categorieën:

Categorie 1: (De punten die je hier kunt winnen worden basispunten genoemd.)

 • wie valt er in de eerste selectieronde af?
 • wie valt er in de tweede selectieronde af?
 • wie wordt er genomineerd?
 • wie moet er deze aflevering naar huis?
 • wie krijgt het geld van de verliezer?

Categorie 2: (De punten die je hier kunt winnen worden bonuspunten genoemd.)

 • wie wordt de winnaar van Missie Kilimanjaro?
 • wie wordt de runner-up (tweede) van Missie Kilimanjaro?
 • hoeveel geld neemt de winnaar mee naar huis?

Hoe werkt de puntentelling?
Iedereen begint met 0 punten, dus ook zij die later instappen. Heb je een juiste voorspelling gedaan dan krijg je hiervoor het aantal punten dat is aangegeven in het overzicht dat iets verder beneden staat. Heb je het fout, dan krijg je daar natuurlijk geen punten voor.
In de overzichten, die elke week zo spoedig mogelijk online komen, zie je alléén de tot nu toe gescoorde basispunten. (De punten behaald door voorspellingen in categorie 1.) Dit omdat deze voorspellingen direct na de uitzending op juistheid kunnen worden getoetst. De bonuspunten (De punten behaald door voorspellingen in categorie 2.) worden pas toegekend als de laatste uitzending is geweest. Dat maakt het natuurlijk extra spannend, want dat betekent dat je op het laatst nog een heleboel mensen voorbij kan gaan in de eindrangschikking.
Stem je een week niet of stap je pas later in de pool in dan krijg je voor die gemiste weken 0 punten.


Hoe kun je zien hoe je tot nu toe gescoord heb?
Zoals al is gezegd, wordt zo spoedig mogelijk na de uitzending de tussenstand van de behaalde basispunten tot nu toe bekend gemaakt. Dat kan soms misschien eventjes duren, omdat een gedeelte met de hand moet worden gedaan. Helaas, maar het is niet anders.

Je heb nog meer vragen?
Ik hoop dat duidelijk is hoe de pool werkt. Mochten er nog vragen zijn, schroom dan niet om deze te stellen in het topic de MK-pool op het MK-forum.

Overzicht van de te behalen punten...

Opmerking: Met het te behalen aantal punten is rekening gehouden met de kans dat je het goed hebt. Hoe kleiner de kans hoe meer punten dit oplevert. Het raden van de winnaar van Missie Kilimanjaro levert 2 maal zoveel punten op als de andere voorspellingen.