Yvonne

Wie is Yvonne...

(55) is psychotherapeut bij een Obesitas Kliniek en beeldhouwer. Moeder van twee dochters van 24 en 22 jaar en getrouwd.
Haar motivatie:
Voor Yvonne lokte het avontuur. Ze houdt van risico's nemen en onbekende dingen aan gaan. Als reiziger is ze al eens in Botswana en Zimbabwe geweest, maar op de eerste plaats wilde ze al jaren die berg op.  
Ik heb een goede conditie, omdat ik lang hardloop en net de van Dam tot Damloop heb gelopen. Verder heb ik me voorbereid door in de bergen tijdens de wintersport elke dag 1,5 uur lang te wandelen. Stijgen en dalen. Daarnaast ook boeken gelezen over Oost Afrika.
Haar tocht:
Ik heb de allereerste dag erg afgezien tijdens een fysieke prestatie. Ik wilde vooral niet de laatste zijn, vanwege mijn leeftijd. Negen kilometer lopen met zes kilo bepakking, vijf kilometer fietsen en vijf kilometer omhoog met bepakking. In 35 graden!
Haar conclusie:
Afrika heeft zon indruk bij me achter gelaten, dat ik in september weer terug ga. Ik wil vaker naar Afrika. Voornamelijk vanwege de cultuur; het landschap en de mensen. Aardig en opgewekt, ondanks de armoede. Ik heb er echt van genoten en veel inspiratie opgedaan om beelden van Masaii mensen te maken.