Missie Kilimanjaro door de ogen van een geluidsman...

Aflevering 2 - 10 t/m 13 januari - Missungwi, Mwanza, Speke Bay

Het eerste spel was op een heel (verassend)warme dag. Het is een project van de Icco. De kandi's kregen eerst te zien hoe er stenen gebakken worden in Afrika, hierna mocht 1 van hen proberen in een door hem/haar bepaalde tijd een oven te bouwen. Was een zware klus maar er was wel iemand die revanche kon en moest nemen op aflevering 1!

Na dit spel kwam er nog een verassing, hadden de locals geregeld en ze zeiden dat er een dansgroep zou komen. Ik zag het al voor me allemaal mooie vrouwen in mooie kleren die mooi zouden dansen, de werkelijkheid was dat er een groep jongens kwamen in voetbalteneu's die zelf muziek maakten en gingen dansen, was leuk om te zien maar toch anders dan ik in gedachten had! De kandidaten hebben nog wel stevig met de heupen tsja... laten we het bewogen noemen.
Die avond sliepen we weer in ons tentje, want ook wij hebben in tentjes geslapen, de verschillen met ons en de kandidaten was dat wij ieder apart een tent hadden en de kandi's 1 tent moesten delen en dat wij ook af en toe lekker een hotel indoken. Maar deze nacht dus in een tent. Ben toen voor het eerst op de Franse manier naar de wc geweest, dus staan en laat maar vallen! Vond het 10 keer niks maar het was dat ik echt moest! Vond het leuk kamperen maar ben toch meer een stadsjongen zoals George(1 van onze mannen die ons hebben verzorgd, die hoorde bij de trucks waar we in leefden) me ook later zou noemen "cityboy".
De volgende dag weer een stukkie moeten rijden en af en toe kwam je ook door kleine dorpen waar je een hoop ellende zag en waar we ook echt niet mochten stoppen om foto's of opnames te maken. Maar die ellende had ook met het volgende spel te maken. We zijn bij een opvangcentrum voor zwerfkinderen geweest. De opdracht was om de kinderen eigenlijk gewoon de dag van hun leven te geven. Werden groepen van 2 man gemaakt en die moesten proberen om op hun eigen manier de kinderen te vermaken.
Ikzelf ben vooral bij Kim, Suzanne, Peter en Arjan geweest en hoe Peter hoofd, schouder,knie en teen deed was goud! Was trouwens een liedje wat hij ter plekke van Arjan moest leren. Iedereen was op het eind van de dag onder de indruk van het geen wat ze gedaan hadden. Zelfs degene die het spel verloren had kon het op dat moment eigenlijk weinig schelen. Volgens mij een gouden dag.


Op tv zien de kinderen er waarschijnlijk ontzettend lief uit, maar ze waren echt keihard. Een avond voor het spel was er al 1 cameraploeg naar het stadje geweest om avond opname's te maken van zwerfkinderen. Dat is even goed gegaan tot ze ontdekt werden, toen zijn ze bijna hun auto uitgesleurd en ze konden nog net op tijd weg komen. De meeste indruk op mij heeft een jongen gemaakt met wie ik heb zitten praten. Hij vertelde in aardig Engels dat hij zwerft sinds zijn ouders zijn gestorven en dat hij eigenlijk altijd op de vlucht is voor de politie, het enige vrije moment is als hij in die speeltuin is, maar s'avonds heeft hij het moeilijk. Hij zei dat hij later graag voetballer(natuurlijk) of chauffeur zou willen worden. Heb hem gezegd om naar school te gaan en weinig problemen met de politie te zoeken, maar wat kan je nou echt doen voor hem? Hij vroeg natuurlijk om geld maar als je dat doet heb je het hele plein en de kans is groot dat hij wat lijm of alcohol koopt. Maar hij vond het wel een te gekke dag!
Dit is trouwens de uitzending waarin er een complot komt, de bijnaam is de bende van 6 en die willen gewoon minimaal nog 3 uitzendingen mee. Je krijgt het allemaal mooi te zien en ik ben benieuwd naar de reactie van de 3 die buiten de boot vielen en om dit nu op tv te zien, maar dit is iets wat wel heel spannend gaat worden en ik niet voor me kon houden!
Dan weer de 3e ronde die zoals jullie al gezien hebben en waar bijna iedereen het over heeft echt keihard kan zijn. Het werd een overval van ons s'ochtends vroeg op de kandidaten. Onderweg naar het kamp kwamen we er al 1 tegen die extra vroeg was opgestaan om nog ff de reader te studeren, maar daar kreeg hij de tijd niet meer voor. De stemronde laat gelijk de eerste proef zien van de bende van 6 en ik kan vast verraden die machine loopt al gelijk aardig soepel ,maar voor hoe lang?