Aflevering 7

Op weg naar Mafia eiland....

Nieuwe kansen en nieuwe wendingen...
De 4 overgebleven  kandidaten vliegen naar mafia eiland, ondertussen overdenken ze de nieuwe groepssamenstelling. Jaap ligt ondertussen niet meer zo goed in de groep. Bram beticht hem van samenspannen en Maria verdenkt hem van een dubbele agenda. Jaap voelt zich echter prima op zijn gemak.
Op Mafia eiland aangekomen ontdekken ze weer een nieuwe wending aan het spel..
De persoonlijke waarde die een ieder heeft blijkt ineens erg nuttig te zijn bij de selectierondes en de verliezer kan daar een deel van gebruiken om een nieuwe kans te krijgen om onder de retourstrijd uit te komen.  Suzannes kansen zijn hier extra groot mee geworden want met de 4000 euro die zij van Arjan heeft gekregen staat ze nu aan kop met een saldo van 8000 euro.

De eerste nacht slapen ze op een wel heel bijzonder locatie. De 4 slapen in een open boomhut met prachtig uitzicht over zee. Na kort overleg slapen Bram en Suzanne samen beneden en Jaap en Maria boven.
Ze genieten van de rust en het echte bed..
Weer eens wat anders dan de tentjes waar ze al weken in slapen
De eerste selectieronde
Op een plek waar de visvangst een van de voornaamste inkomsten bronnen is, is het niet zo vreemd dat de eerste ronde zich onder water afspeelt. De kandidaten gaan duiken.
Iets waar niet iedereen meteen om staat te juichen. Suzanne heeft een paar jaar geleden een nare ervaring gehad met water door bijna te verdrinken en Jaap wordt ook niet blij van de gedachte. Bram en Maria voelen zich beiden niet fit en hebben last van hun darmen en buik..
De opdracht luidt, haal de vissersmand met het kililogo met de blauwe letters naar boven en doe dat zo snel mogelijk..
Maria bijt de spits af en zet een scherpe tijd neer van 3.07 minuut..
Echt scherp blijkt later, want Bram moet na een aantal pogingen opgeven, het lukt hem niet tot aan de manden te komen.
Ook Jaap haalt het niet, en geeft op na zijn hoofd flink gestoten te hebben aan een van de drijvers van de boot..
Tenslotte doet Suzanne een poging, ondanks haar angst haalt ze toch de goede mand naar boven, wordt 2e en is de held van de dag!
Omdat Jaap sneller opgaf dan Bram is hij de verliezer, maar krijgt kans op een herkansing, voor de helft  van zijn persoonlijke waarde mag Jaap nog een keer duiken. Deze kans laat hij echter aan zich voorbij gaan.. Hij verwacht het niet te kunnen halen en heeft geen zin zijn hoofd nogmaals te stoten.. De anderen noemen dit tactisch en laf..
Bram praat met de 2 meiden steeds over dat hij zo genoeg heeft van de complotten maar vat ondertussen wel t plan op met Maria om jaap bij de retourstrijd naar huis te sturen.. Hmmm is dat nou wel of niet een samenzwering???
De tweede selectie
Op Mafia eiland zijn de gevolgen van Aids erg duidelijk zichtbaar, door de gevolgen van Aids is er bijna een complete generatie verdwenen  en zie je bijna alleen kleine kinderen oudere mensen op t eiland.
De 2e selectieronde staat in het teken van de bewustwording  rondom Aids.
Bram, Suzanne en Maria moeten gaan rappen. Ze moeten ieder 8 regels Swahili leren en dit tijdens een optreden laten zien, het valt niet mee want ze weten nauwelijks wat ze zeggen en moeten het puur op klank en gevoel uit hun hoofd leren..
Na een vermakelijk voorstelling roept de jury Suzanne als winnaar uit.. Bram verliest deze ronde.. Hij neemt de kans op een herkansing aan en moet 3 woorden zien te vertalen maar de eerste had hij al meteen fout en verloor hierdoor de helft van zijn persoonlijke waarde en gaat toch de retourstrijd in.
De Retourstrijd...
De retourstrijd loopt dit keer ook weer wat anders dan normaal omdat  Suzanne en Maria elkaar niet kunnen nomineren dus t lot van de 3e retourstrijd kandidaat ligt in de handen van Bram en Jaap..
Ze krijgen een nacht om erover na te denken wie ze willen nomineren..
Bram beweert bij hoog en laag  geen complotten meer te willen en spant ondertussen met Maria samen om Jaap naar huis te sturen..
De beide mannen komen dan ook tot overeenstemming om Maria te nomineren...
Op het vliegveld van Arusha vind de retourstrijd plaats..
Bram en Maria hebben het plan om de vragen zelf in de hand te houden en nadat Jaap de eerste vraag goed beantwoord heeft en de vraag doorgespeeld heeft naar Bram is dat ook precies wat er gebeurd..
Bram en Maria spelen de vragen naar elkaar door en Bram houdt de laatste beslissende vraag zelf in handen en heeft hem goed...  Hij is door... en stuurt Jaap naar huis.. 7 afleveringen 6 keer de retourstrijd, 5 keer overwonnen en uiteindelijk verslagen...
Het zit erop..
Hij geeft zijn geld door aan Maria en zwaait nog even terwijl hij door de gate loopt..