Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Missie Kilimanjaro 2004 => Topic gestart door: molfan op 23-09-2003, 21:45:28

Titel: Missie Kilimanjaro
Bericht door: molfan op 23-09-2003, 21:45:28
Ik zag op de NCRV site dat Missie Kilimanjaro van start gaat en dat ze nog kandidaten zoeken. Opvolger van Missie Antarctica. Vond ik best leuk.
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Annuh op 23-09-2003, 22:09:07
Neh... niets voor mij ;D

Ga een beetje in m'n vrije tijd de Kilimanjaro beklimmen... Ben wel goed, maar niet gek...

Of was ik nou een vliegtuig...
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Malcolm op 23-09-2003, 23:16:59
Wat is de Kilimanjaro?  ::)
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: bertha531 op 24-09-2003, 00:20:02
De hoogste berg (eik vulcaan) van het Afrikaanse continent, 5895m hoog.

Het bijzondere ervan was dacht ik dat je m gewoon op kunt wandelen, dus zonder alpine-klimuitrusting. Maar het duurt alleen wel even voor je bovenaan bent. (3 of 4 dagen?)

Veel betere missie als dat Missie Antartica! Ik zelf vind het altijd geweldig om bergen op te rennen, als er hier naast het huis 1 zou staan zou ik het iedere dag doen!  :)

(http://volcano.und.nodak.edu/vwdocs/volc_images/africa/kilimanjaro.gif)
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 24-09-2003, 09:27:17
Ze hebben dus toch besloten het slappe aftreksel van Wie is de Mol een vervolg te geven. Het is alleen te hopen dat het niet zo saai wordt als de vorige keer, ik ben toen halverwege afgehaakt. Misschien hopen ze nu op meer kijkers, nu WIDM een jaartje overslaat? Vorig jaar werd het dus uitgezonden op het tijdstip (en de zender) waar voorheen WIDM werd uitgezonden, en hoopten ze kennelijk op hetzelfde kijkerspubliek.

Maar WIDM zonder een mol spelen, nee, het leek me toen al niets, hoewel ik er dan nog 3 of 4 afleveringen van heb gezien. 
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Madcat op 24-09-2003, 09:39:40
De Kilimanjaro kost je vijf dagen om te beklimmen, en dan gaan ze er van uit dat al je spullen gedragen worden door in te huren dragers. Dus als je alles zelf moet dragen kost je het vast nog wel veel langer. En een deel van de mensen schijnt de top niet te halen, en halverwege terug te moeten gaan. Maar ik ben wel benieuwd wat voor tv-programma je van een beklimming kan maken, zo boeiend lijkt me dat niet: een groepje mensen die een berg beklimt. Maar ik heb Expeditie Antarctica ook niet gezien, dus ik ken de opbouw van het spel niet.

Kan je je nog inschrijven trouwens? Ik ben dit voorjaar in Tanzania geweest en toen langs de Kilimanjaro gereden en dat zag er wel erg indrukwekkend uit! Maar heb toen maar i.p.v. de Kilimanjaro beklimmen toch maar voor een safari gekozen, leek me toch iets relaxter!  ;D  Maar op kosten van de NCRV wil ik wel terug!  ;D

Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 24-09-2003, 10:16:38
Als het goed is, ZOU je je nog moeten kunnen inschrijven, volgens het eerste berichtje zochten ze nog deelnemers. Je moet je dus een spel voorstellen dat qua opzet zou moeten lijken op WIDM, maar dan zonder saboteur in je midden. Het wegstemmen gebeurde toen door middel van kennisvragen. Kon ook niet anders, want bij het ontbreken van een mol, heb je weinig alternatieven.
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Floortje op 24-09-2003, 10:35:04
Maar ik ben wel benieuwd wat voor tv-programma je van een beklimming kan maken, zo boeiend lijkt me dat niet: een groepje mensen die een berg beklimt. Maar ik heb Expeditie Antarctica ook niet gezien, dus ik ken de opbouw van het spel niet.

Ik snap wat je bedoeld, maar gelukkig is het inderdaad niet zo dat wij tig afleveringen lang een groepje mensen een berg op zien klimmen.
Het ''eindstation'' van de hele reis is dus Kilimanjaro, maar terwijl de groep een soort wereldreis maakt en in allerlei landen komt, vallen er steeds mensen af. Dus lang niet alle deelnemers bereiken de Kilimanjaro.
Hoe het precies zit weet ik ook niet, het programma interesseert me weinig eigenlijk. Tis precies zoals de anderen hier zeggen: Wie is de mol, maar dan zonder mol en dan ook nog veel minder spannend en mooi gemaakt.
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 24-09-2003, 11:02:54
''Missie Kilimanjaro.

Sta jij binnenkort op de top van de Kilimanjaro?
Wie weet staat presentatrice Jetske van den Elsen je daar wel aan te moedigen!
Voor Missie Kilimanjaro, het NCRV spelprogramma, dwars door Afrika, zijn we op zoek naar:

kandidaten (m/v)

Ben je ambitieus en avontuurlijk en kun je maximaal 6 weken beschikbaar zijn vanaf 5 januari 2004?

Open dan het onderstaande aanmeldingsformulier, vul het in, print het en stuur het met een pasfoto op naar genoemd adres.

Naar het aanmeldingsformulier (.doc)''

Ik moedig het dus niet aan, maar dit is dus de tekst zoals die op de ncrv-site staat. Als het dan TOCH wordt gemaakt, hoop ik dat ook  de makers van het programma er een leukere serie van maken dan missie Antarctica, als er dan qua spanning niet veel te beleven is, de natuur in Afrika zou veel kunnen vergoeden.

Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Madcat op 24-09-2003, 11:57:02
Hmmm, zes weken beschikbaar zijn vanaf januari 2004 wordt wat lastig, dus dan toch maar meedoen als tv-kijker, is ook nog eens een stuk relaxter!  ;D

Maar alleen voor de natuur lijkt het me al mooi om te kijken, de natuur is in elk geval een stuk diverser dan die op Antarctica lijkt me zo  :D
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 28-09-2003, 11:19:21
Dat laatste ben ik met je eens. Ijsblokjes van kilometers dik, daar zit niet veel variatie in.

Overigens was het dus ook wat missie Antarctica betreft, een reis door het werelddeel. Ze reisden ín enkele weken zo'n beetje door heel Zuid-Amerika, voordat nummer laatst (de winnaar) de boot naar Antarctica mocht nemen. Ik ben dus halverwege afgehaakt, en weet dus helemaal niet wie dat is geweest. Ik kan me niet eens namen herinneren van deelnemers, laat staan wie het heeft gepresenteerd.
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: mollemans op 28-09-2003, 15:51:36
Kan iemand me uitleggen wat missie antartica gemeen had met wie is de Mol. Het is een spelprogramma, sure, er zijn afvallers tuurlijk.

Maar wat widm uniek maakt is de rol van verradder en die zit er niet in andere programma's..  Waaom dit -door ons- als opvolger van widm werd gezien is het tijdstip van uitzenden - direct na afloop van widm.

Verder is het niet mijn programma, maar zeker niet omdat het niet widm is. Dus laten we aub ophouden dit en zijn opvolger te vergelijken met widm.

 :o
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 28-09-2003, 16:12:29
Het hele karakter van Missie enzovoorts kwam op mij over als: Wij als NCRV moeten ook zo nodig....    Een beetje "would be-gevoel" dus. Ik vond het dus ook tenenkrommend om te zien, en heb het dus niet volledig gezien, die serie.

Er IS dus helemaal geen overeenkomst. Het was een spelprogramma waarbij ze vergeten zijn de essentiële onderdelen van WIDM over te nemen. Als je zo nodig wil, NCRV, neem dan het volledige concept over, en dus ook de elementen die WIDM de moeite waard maken om te volgen.

Ik heb niet gezegd dat het door mij als opvolger van WIDM werd gezien, het is slechts op hetzelfde tijdstip en zender als WIDM ingepland door de netmanager, en dat is toch heel iets anders. Wellicht dat men erop gokte hetzelfde publiek als van WIDM ermee te bereiken?

Dat laatste kon namelijk niet, omdat het spannings-element, de verrader, de mol, erin ontbrak. Daarom kan missie Antarctica de toets der vergelijking met WIDM niet doorstaan, en zeker niet kwalitatief.

Ik heb dan ook niet voor niets geschreven: ''een slap aftreksel van WIDM", dat betekent in eenvoudig Nederlands, dat men wellicht een poging heeft ondernomen het programma op WIDM te laten lijken qua opzet, maar dat men daar in mijn ogen duidelijk NIET in is geslaagd.

Met WIDM-ogen naar het programma kijken, levert dan ook alleen maar teleurstellingen op.

Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: mollemans op 28-09-2003, 16:48:07
 ik stoor me al aan een term als een slap aftreksel van widm.  Dit programma heeft niets met widm, waarom dan de twee in 1 zin vermelden. Alleen omdat ze op het zelfde moment kwamen.

DE NCRV moest ook zo nodig , doet me zelfs nog meer aan het denken zetten.
Tuurlijk trok widm goede kijkcijfers en tuurlijk wil de NCRV dat ook, maar het feit blijft dat een programma aankopen wel even anders loopt.

Het is in de verste verte niet de bedoeling van welke omroep dan ook om een programma te kopieren( puur om het feit dat je dan vervolgd wordt wegens plagiaat( een format overkopen is iets heel anders).

Kijk dat we nu zoveel reality series hebben ligt aan het sucees van BB, maar dat neemt niet weg dat je expeditie robinson etc geen  clonen moet gaan noemen van een Big Brother ,want dat doet onrecht aan een programma als Expeditie robinson.

Elk programma op tv heeft zijn eigen groep trouwe kijkers , want als ze die niet hadden , haalde de omroep het programma wel van hun programmering af en dat is al vaak zat gebeurd.

Dus laten we gewoon onthouden dat iedereen naar wat anders wil kijken en dat er genoeg knoppen op de afstandsbediening zitten om iets anders te kiezen.
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 28-09-2003, 17:52:42
Het is juist goed dat we het niet in alles met elkaar eens zijn, daarvoor heb je ook een forum, anders kun je dat net zo goed opdoeken.

Mensen gaan onbewust vergelijken, en dan missen ze iets, zo kun je het misschien ook bekijken. WIDM behoort gewoon tot een bepaald genre televisieprogramma's, waar een netmanager Missie antarctica ook onder laat vallen. In dit topic komt nu echter wel naar voren dat beide programma's hooguit qua genre vergeleken kunnen worden, en dat is ook wat ik ermee heb willen uitdrukken. Als iemand het daar niet mee eens is, het is een kwalificatie die bij de televisie wordt gehanteerd, en die ik niet verzonnen heb. Noem het reality-tv, noem het amusement, het is eigenlijk een mengvorm tussen die twee.

Ik ben het programma overigens niet tegengekomen bij de nominaties voor de Televizierring, of ik moet eroverheen gekeken hebben.

Door de term ''slap aftreksel'' te gebruiken, maak ik duidelijk dat Missie enzovoorts in mijn ogen duidelijk de mindere  is van deze twee programma's. Zaak dus voor de NCRV om er wat meer spanning aan toe te voegen.

Dat de vergelijking kwalitatief mank gaat, dat mag wel duidelijk zijn, dat zeg ik ook steeds. Dat ik dat zei over de NCRV, dat is gewoon een persoonlijke inschatting. Ik bedoel het meer in de richting van "risico-loze'' televisie.
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: mollemans op 28-09-2003, 20:34:41
ik wil dus alleen maar weten welke netmanager widm en missie antartica onder dezelfde noemer heeft laten vallen??? dat is dus nooit gebeurd en zal ook nooit gebeuren of je moet de hele ruime klasse spelprogramma pakken.
Dus zoals al in mijn eerste reactie hier gevraagd, wie heeft ooit gezegd dat dit vergelijkbaar was en in welke zin(anders dan ja het is een speprogramma en ja er vallen mensen in af, sorry maar dat is Lingo ook....) (meningen moet je wat aandikken om ze duidelijk te  maken)

en dat widm een beter programma als missie antartica was, moge duidelijk zijn, maar om missie antartica af te schieten omdat het geen widm was, vind ik wat simpel gezien.

Als spel principe was het geen hoogvlieger, maar het had zeker mooie beelden, en was dus voor natuurliefhebbers zeker best te pruimen.
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 28-09-2003, 21:02:29
Ja, zo kun je het ook zien, en daar is ook helemaal niets mis mee. Ik schoffel het  programma dus ook niet helemaal onder de grond. Ik zeg dus: wie het met WIDM-ogen bekijkt, zal zeker teleurgesteld worden. Als je het bekijkt vanuit een "Ja, Natuurlijk"-bril, bekijk je het meer uit het oogpunt van "mooie natuur". Dat laatste had het programma zeker in zich. Maar het kon mij niet voldoende boeien om de serie compleet te blijven volgen. En dat kwam overduidelijk omdat er een rode draad ontbrak. Voor mij leken het op zich staande afleveringen.

Zoiets had ''Duel over de Grens" van enkele seizoenen terug, weer wel in zich. Daar bleven de beide deelnemers tot het eind doorspelen, maar wilde je toch graag weten wie de winnaar was. Maar ook dit programma valt in de verste verte niet te vergelijken met WIDM, dat toen overigens nog niet bestond. Het was een mengeling van mooie natuur, cultuur, en een wedstrijdelement onder (toen populaire) presentatoren.

Dat van die netmanager werd mij vorig jaar gezegd. Even na afloop van Wie Is De Mol. En wel door mensen van de AVRO. Dus het is niet iets dat ik hier ter plekke verzin om maar een discussiepunt te hebben. Wie het toen was? Ik weet wel dat Joop Daalmeijer deze functie ooit voor Nederland twee uitoefende. Wie het is of was voor nederland 1? Geen idee, niet onthouden.

Ik ken wel twee namen van de website van de AVRO, die dit jaar hun WIDM-site hadden moeten moderaten, Corinne Michel en Saskia Dijkstra, maar of je iets aan die namen hebt?
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: mollemans op 29-09-2003, 00:13:42
daar gaat het toch over, waarom zou men , als Molfan , iets bekijken met een widm bril(wat is dat eik voor iets)?

Ik bekijk een programma omdat het me leuk lijkt of ik kijk het niet als ik denk dat er niks aan is.  maar dat is een persoonlijke invulling en ik ga dus niet zeggen dat een programma Saai is, ik kan enkel zeggen dat ik dat programma saai vind.

 ???
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 29-09-2003, 00:41:17
Dan zijn we eruit, Mollemans, ieder zijn/haar eigen mening. Maar het zit je geloof ik nog steeds niet lekker dat ik dat zei van die netmanager. Toch is het echt waar. Zij kijken namelijk niet zozeer naar de inhoud en kwaliteit van een programma, ze vergelijken het globaal, en komen dan niet verder dan het genre. Kortzichtigheid troef, maar zo beoordelen ze het helaas.

De categorie heet geloof ik niet Reality-programma's, maar iets in de trant van ''Amusement-overig''. Ik moet zeggen: daar kun je alles wel onder laten vallen, wat niet onder de categorie "nieuws" valt. De benaming van de categorie, daar kun je alles wel onder laten vallen, ik vind het een beetje vaag.

Een widm-bril is iets anders als een wc-bril ( ;D), je bekijkt het programma iets minder objectief als een gemiddelde kijker, omdat je molfan bent. Op zich is daar niets mis mee, maar je bekijkt het programma gewoon anders dan je zou doen indien je een toevallige passant, een zapper bent. Dat is wat ik met die zelf uitgevonden uitdrukking wil zeggen.
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: clauzoo op 30-09-2003, 01:37:27
zag het vandaag pas die missie Kilimanajaro... inschrijven tot 1 oktober.. hmm ...    :P

vaag over de inhoud dat wel.. maar.. het inschrijfformulier vraagt 3x zoveel als bij de PR...  men is een stuk selectiever dat zeker...

maar het is dus alleen met de groep door de natuur reizen en na afloop blijft er eentje achter.??   soort WIDM??   ;D  (just kidding)

Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Pim op 22-10-2003, 12:33:20
Ik heb me opgegeven, leek me toch wel leuk om aan mee te doen. Zaterdag de 25e is als het goed is de eerste selectie. Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte.  ;D
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Pim op 24-10-2003, 14:53:05
Ik heb vandaag een brief gekregen:

"Hartelijk dank voor uw aanmelding voor deelname aan ons programma "Missie Kilimanjaro". Wij moeten u helaas meedelen dat bij de eerste selectie van kandidaten de keuze niet op u is gevallen. Wij hopen dat u er begrip voor heeft dat we in het stadium van de eerste selectie niet iedereen persoonlijk kunnen telichten hoe onze keuze tot stand is gekomen. Wij danken u nogmaals voor de genomen moeite en voor het invullen van het formulier met uw persoonlijke gegevens. ..."

 :(   :(

Damn nou moet ik strax gewoon echt beginnen met afstuderen. Of weet iemand anders nog een uitdagend iets?
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Han13 op 24-10-2003, 14:57:59
Damn nou moet ik strax gewoon echt beginnen met afstuderen. Of weet iemand anders nog een uitdagend iets?

Uhhh, volgens de laatste geruchten zal er weer 'n Big Brother komen in 't voorjaar van 2004.   :-X

Waarom ga je niet lekker afstuderen? Dat is op zich ook al 'n uitdaging! Ik ga zelf, als ik tenminste ooit 'n plaats vind  ::) , ook in februari afstuderen.  8)
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Pim op 24-10-2003, 23:07:45
Big Brother ??  ??? ??? ??? Nooo hehe no offense, maar ik ben meer op zoek naar een iets avontuurlijker iets :D

[spam mode ON]
Als iemand trouwens een leuke afstudeeropdracht voor Kunstmatige Intelligentie weet... please let me know :)
[spam mode OFF]
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Shirley op 24-10-2003, 23:12:23
Hey Pim,

Ik heb t zelfde mooie brieffie gehad over missie Kilimanjaro. Ik moet zeggen dat ik me voor de lol had ingeschreven omdat de selectie van Planet me goed bevallen was (GEZELLIGGGGGGGG!!!)... maar jammer; t gaat nie door!

Spreek je snel!

Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Han13 op 24-10-2003, 23:12:56
Big Brother ??  ??? ??? ??? Nooo hehe no offense, maar ik ben meer op zoek naar een iets avontuurlijker iets :D

Nou, 3 maanden in 'n huis opgesloten zitten met types als Kelly lijkt me toch wel 'n heel avontuur.  ;)
Titel: Re:Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 24-10-2003, 23:14:38
Idols-2, misschien? ;D ;D, het geeft niet als je niet kunt zingen

Pim en Shirley: jammer voor jullie beiden, maar er doen zich tegenwoordig nogal wat mogelijkheden voor, op dit gebied.

[spam mode ON]
Als iemand trouwens een leuke afstudeeropdracht voor Kunstmatige Intelligentie weet... please let me know :)
[spam mode OFF]
Het Nederlands Elftal op een zodanige manier programmeren, dat een strafschop (strafschoppenserie) het gewenste resultaat heeft, misschien? Je zag het vorige week bij Kopspijkers: zelfs de Nederlandse robotten bakten daar niets van!
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 11-02-2004, 11:23:06
Uit bijgevoegd bericht is niet op te maken, of de streefdatum gehaald wordt, maar lees hier maar eens:

http://info.omroep.nl/ncrv?nav=uednHsHtGPHsDvD
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: lukiam op 12-02-2004, 16:34:46
Quote uit aangehaald artikel door Bodejos:

Citaat
“Voor Missie Kilimanjaro hebben we de keuze gemaakt om uiterst primitief met twee vrachtwagens en tenten door Afrika te trekken. Dat betekent dus ook voor de crew, na een lange draaidag met temperaturen boven de veertig graden, absoluut afzien. Iedereen is er vol enthousiasme aan begonnen, maar dit is een uitputtingsslag en niet alleen voor de kandidaten…We zijn nu vier weken onderweg, hebben nog twee weken te gaan en het zwaarste nog niet eens gehad; de beklimming van de Kilimanjaro! Afrika is een geweldig continent en we maken schitterende televisie, maar ik vraag me nu wel af waar we aan zijn begonnen…”, aldus de eindredacteur.

Zo raakte al na de eerste week de spelregisseur besmet met dysenterie en moest hals over kop terug naar Nederland, werden de NCRV- trucks in het Keniaase Lake Nakuru aangevallen door bavianen en wordt de productie regelmatig vertraagd door technische problemen veroorzaakt door met name stof dat overal in doordringt. “Gelukkig heeft onze technische crew tot nu toe alle problemen kunnen oplossen, maar er is inmiddels al heel wat techniek gesneuveld.” Ook wil de douane van Tanzania op dit moment de opnamebanden niet vrijgeven, die nodig zijn om de opnamen te maken op Mafia Island en de definitieve klim naar de top van de Kilimanjaro.

Misschien hadden ze alles wat beter voor moeten bereiden. In ieder geval komt de spreker in dit artikel me tamelijk over als een watje.
Avontuur is leuk, een goede voorbereiding het halve werk.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: hakuna_shida op 12-02-2004, 18:53:18
 :-[  leer mij Afrika kennen die mensen moet je echt 100 keer alles vertellen voor ze iets snappen en dan doen ze het nog net andersom. En wat mijn ervaring betreft met de douane, lijkt me duidelijk dat ze die banden achter houden, ze ruiken geld!!!
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: lukiam op 12-02-2004, 20:46:09
:-[  leer mij Afrika kennen die mensen moet je echt 100 keer alles vertellen voor ze iets snappen en dan doen ze het nog net andersom.

Heb je het nu over Afrikanen  ??? Zo ja: dan ben ik het absoluut niet met je eens.

Daarbij: het ging hier over nederlandse crew volgens mij. En bijvoorbeel stof: tja, dat weet je als je in Afrika bent en daar kun je in NL al de nodige voorzorgsmaatregelen voor nemen.

En afzien met 2 trucks en tenten  ??? Ik begrijp werkelijk niet wat daar afzien aan is, ook al ben je een hele dag aan het werk.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: hakuna_shida op 13-02-2004, 13:33:05
 ;) Ja het is een ervaring van mij geweest hoor misschien idd. beetje te veel over 1 kam niet alle afrikanen zullen zo zijn. En stof ja dat is net als regen en zon duidelijk dat je daar mee te maken krijgt in Afrika.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 24-02-2004, 12:00:41
Dave1980: leuk om een berichtje van je te ontvangen. Ik kan echter niet via pm antwoorden, vandaar dat ik dat hier doe: ik ben benieuwd hoe je het ervan af hebt gebracht.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: _Frank_ op 5-03-2004, 17:24:33
lijkt me wel wat, dit. Heb deze info gevonden bij de NCRV...

Een avontuurlijke afvalrace naar de top van Afrika

De NCRV zendt vanaf 26 maart het achtdelige programma Missie Kilimanjaro uit.
Missie Kilimanjaro is een spannende afvalrace waarin tien kandidaten onder primitieve omstandigheden naar de top van Afrika trekken. Kandidaten worden getest op doorzettingsvermogen, samenwerking, intelligentie en fysieke conditie. Uiteindelijk blijft er een kandidaat over voor de laatste etappe van de missie: de beklimming van de Kilimanjaro.
De kijker kan acht weken lang de ontberingen, avonturen en de strijd van de kandidaten volgen en kennismaken met de cultuur en natuur van Afrika.

De kandidaten reizen per truck, slapen in tenten en zijn volledig op zichzelf aangewezen. Ze reizen als groep, maar strijden een individuele strijd. In elk programma worden de drie zwakste kandidaten geselecteerd. Deze drie spelen aan het einde van het programma een spel, de retourstrijd, waarin wordt bepaald wie van de drie naar huis gaat.
Alle kandidaten hebben aan de start van de expeditie een persoonlijke waarde van € 2.000. Aan het einde van elke aflevering moet steeds 1 kandidaat naar huis en zijn persoonlijke waarde aan één van de overgebleven kandidaten geven. De winnaar zal in de laatste aflevering de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, beklimmen en maakt kans het door hem verdiende geldbedrag te verzilveren.

“Voor Missie Kilimanjaro hebben we de keuze gemaakt om uiterst primitief met twee vrachtwagens en tenten door Afrika te trekken. Dat betekent dus ook voor de crew, na een lange draaidag met temperaturen boven de veertig graden, absoluut afzien”, aldus eindredacteur Sipke Dijkstra.
Zo raakte al na de eerste week de spelregisseur besmet met dysenterie en moest hals over kop terug naar Nederland, werden de NCRV- trucks in het Keniaase Lake Nakuru aangevallen door bavianen en werd de productie regelmatig vertraagd door technische problemen veroorzaakt door met name stof dat overal in doordringt. Ook wilde de douane van Tanzania de opnamebanden niet vrijgeven, die nodig waren om de opnamen te maken op Mafia Island en de definitieve klim naar de top van de Kilimanjaro.

In de eerste aflevering reist het team door Tanzania van Lake Manyara, via de Ngorongoro krater door de Serengeti naar Serona.

Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: hakuna_shida op 13-03-2004, 09:25:57
 :o Mafia Island is heel gaaf maar wel HOT HOT HOT!!!

Groetjes The Men....
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mereltje op 14-03-2004, 17:05:02
Hallo allemaal.
Leuk deze site.  ::ok:: Is mafia island iets dat echt bestaat?
Ik heb in de media nog helemaal niks gehoord :-Xover Missie Kilimanjaro!!! Beetje jammer....
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Lindå op 14-03-2004, 17:21:49
Hallo allemaal.
Leuk deze site.  ::ok:: Is mafia island iets dat echt bestaat?
Ik heb in de media nog helemaal niks gehoord :-Xover Missie Kilimanjaro!!! Beetje jammer....

Komt allemaal de komende week dik in orde, en hou deze site gewoon in de gaten, Hier zullen de laatste nieuwtjes heel snel te vinden zijn  ::jaja::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: hakuna_shida op 15-03-2004, 14:42:48
Maffia island bestaat en verder mag ik niks zeggen :-X behalve dan dat er nu weer nieuwe promo filmpjes staan op de officiele missie kilimanjaro site. TIP: kijk ook eens op www.missiekilimanjaro.org

Groetjes  The Men...
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mapel op 15-03-2004, 22:01:13
Hakuna,...dat vin ik een reuze tip  :P ::tandpastasmiley:: ::rofl::...bedoel je het ook zo, of bedoel je een ander site....;)

Maar het promofilmpje gaan we even uitprobereb hier

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/ncrv/diversen/38503_missiekili_WM_bb.wmv
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: habari op 16-03-2004, 16:51:31
hallo, die promo ziet er best snel uit, ik denk dat ik wel even ga kijken de 26-ste.
Er staat trouwens flink veel info nu op
www.ncrv.nl/missiekilimanjaro ook over de deelnemers etc.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: elise is de mol op 16-03-2004, 17:40:16
hallo, die promo ziet er best snel uit, ik denk dat ik wel even ga kijken de 26-ste.
Er staat trouwens flink veel info nu op
www.ncrv.nl/missiekilimanjaro ook over de deelnemers etc.

Leuk ::ok::

Jullie staan ook als het forum op de officiele site ::ok::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: hakuna_shida op 16-03-2004, 21:04:31
Hey Mapel,

Bedoelde het echt zo lijkt stom maar er zijn mensen die op dit forum terecht komen via een link van de officiele site en ze zitten dan alleen in het forum zonder dat ze meteen de .org pagina gezien hebben....   

Groetjes The Men....
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Robin op 16-03-2004, 21:09:24
Als ik op die link klik, kom ik rechtstreeks op dit forum, jij dus niet begrijp ik  ??? :-\\
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mapel op 16-03-2004, 21:13:20
Hey Mapel,

Bedoelde het echt zo lijkt stom maar er zijn mensen die op dit forum terecht komen via een link van de officiele site en ze zitten dan alleen in het forum zonder dat ze meteen de .org pagina gezien hebben....   

Groetjes The Men....

Ah zo,...ik vat um,....maar ik weet niet of de NCRV de link zou willen maken naar de homepagina. We zullen het vragen iig.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: habari op 16-03-2004, 22:13:39
Er staat op de NCRV-site reeds een link naar Fan-site Realitynet. Dus die vraag lijkt me overbodig.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mapel op 16-03-2004, 22:45:27
Ja  sorry ik zie hem,..had het nog niet gezien...bedankt habari
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: jeroen234 op 16-03-2004, 23:21:23
we staan er dus 2x op
1x staan we als forum lijkt nu net of dat het het forum van de ncrv zelf zou zijn
en 1x als fan site
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mapel op 16-03-2004, 23:30:10
eenmaal hier, ziet men vanzelf dat het andere koek is.... ;) ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mereltje op 17-03-2004, 16:17:26
Heee!!! Van alles over Missie Kilimanjaro in de televisie gidsen.
Ziet er erg leuk uit. ::ok::

Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Bodejos op 17-03-2004, 16:58:44
Ik vind het heel erg leuk om vanaf de NCRV-site rechtstreeks op realitynet uit te komen, als je klikt op de link van het foum van MK. Een hele erkenning voor de site.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mapel op 17-03-2004, 18:25:19
Heee!!! Van alles over Missie Kilimanjaro in de televisie gidsen.
Ziet er erg leuk uit. ::ok::



Mereltje, scan, knip uit plak of wat dan ook en stuur het ons toe!!!! We zetten het dan op de pagina MK in de Media. dit is de postbus waar het heen kan...en alvast bedankt!!!

media@missiekilimanjaro.org
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: elise is de mol op 17-03-2004, 19:09:10
ik heb ook wel wat uit de VPRO-Gids, dat zal ik vanavond wel sturen als je er interesse in hebt.
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Robin op 17-03-2004, 19:42:33
heel graag Elise  ::ok::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: habari op 18-03-2004, 12:42:55
Zit net te kijken onder MK-stuff; Wat is missie kilimanjaro.  ::ok:: Wat gaaf dat jullie van te voren de hele reis al weten. Ze hebben een flinke trip gemaakt. Oeganda lijkt me overigens redelijk link momenteel met die burgeroorlog.  ???
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: D**n op 18-03-2004, 15:21:40
Ik moet zeggen dat ik de beelden een beetje (te) molachtig vind overkomen, maar tegelijkertijd de "net-niet" factor hebben :-\. Ik ga toch maar de eerste aflevering kijken en als het leuk is blijf ik alsnog hangen ;D
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mereltje op 18-03-2004, 17:45:01


Mereltje, scan, knip uit plak of wat dan ook en stuur het ons toe!!!! We zetten het dan op de pagina MK in de Media. dit is de postbus waar het heen kan...en alvast bedankt!!!

media@missiekilimanjaro.org

Ik doe mijn best..heb zelf geen scanner..Maar ga proberen of ik dat ergens kan regelen!  ::jaja::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: hakuna_shida op 19-03-2004, 13:52:01
Hey waar blijven de kandidaten profielen?
De NCRV heefd al aardig wat info vrij gegeven toch???
Ik krijg steeds een runtime error dat regel 51 er niet is of zo??
Zijn er nog meer mensen die dit hebben?

Groetjes Hakuna_shida
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Lindå op 19-03-2004, 13:56:03
We zijn er meer bezig hakuna!
Ik denk dat er vanavond al het een en ander te lezen zal zijn...

heb geduld  ;)
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mapel op 21-03-2004, 17:38:37
Nog minder dan een week te gaan,....we hebben er zin an!!!!!
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: jeroen234 op 21-03-2004, 19:08:17
kom maar op met die berg ben er klaar voor ::zwaai::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Giorgio op 21-03-2004, 19:52:56
Nog maar effe, ik heb er zin an!
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mereltje op 21-03-2004, 20:00:43
Ik heb er ook veel zin in!!! Nog 5 nachtjes slapen!!!! Kom maar op met die wilde bavianen!!  ::rofl::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: monique88 op 21-03-2004, 21:30:57
hee luitjes,

vet gaaf dat er weer een nieuwe serie komt als opvolger van missie antartica, dat was ook een leuk programma! :)
hopelijk net zo leuk als deze!!

groetjes mij  :-*
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: hakuna_shida op 22-03-2004, 13:01:07
Ben benieuwd laat die herinneringen maar weer even terug komen. Heerlijk warm weertje daar en supper mooie natuur. Als dat geen mooie plaatsjes gaan worden weet ik het ook niet meer. ::zwaai::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: jeroen234 op 22-03-2004, 18:58:25
ben benieuwd of we ook wat van de BIG 5 tezien krijgen
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: hakuna_shida op 24-03-2004, 13:06:28
Voor de liefhebbers !!!!!

Vanavond 24 maart RTL Boulevard RTL 4 18.30 uur. Een reportage (van maar 2 min.) over de Missie.

FF KIJKEN DUssssssss..

Groetjes Hakuna
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: mereltje op 25-03-2004, 10:19:48
Was best grappig dat stukje op Boulevard!
Wat maakt tv dik!!!! Kim heeft echt niet zo een bolle kop!!!
Maar het verhaal klopt natuurlijk niet!!
Natuurlijk verkeerde dingen weggeknipt...
Er zat natuurlijk wel een geldprijs aan Missie Kilimanjaro. Alleen de deelnemers wisten dat niet van te voren.
 ::trots::
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: koorn002 op 26-03-2004, 07:31:48
Sinds jaar en dag ben ik een grote WIDM-fan. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat wat voor programmag dan ook, daar op zou moeten lijken. Maar ik vind wel dat iedereen een kans verdient dus we gaan het zien vanavond.

Missie Antartica heb ik niet gezien, dus ik ga er blank in. Ik hoop alleen dat ze WIDM volgend jaar wel weer gaan uitzenden, want laten we eerlijk zijn, geen enkel concept kan hier aan tippen!
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Kilithijs op 26-03-2004, 13:04:39
Jambo,

Ik zou proberen om de reis te winnen, done it all!

Acuna matata
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: Giorgio op 26-03-2004, 19:55:26
Nog maar enkele uurtjes en dan begint het voor mij!
Titel: Re: Missie Kilimanjaro
Bericht door: _Frank_ op 29-03-2004, 23:30:31

Ik heb met rode konen gekeken. Jezelf op beeld zien is erg confronterend. Elke gezichtsuitdrukking wordt uitvergroot en spreekt boekdelen. Spannend tot het einde toe...